Nečujam se smjestio u najvećem zaljevu na Šolti i najmlađe je mjesto na otoku koje gravitira centralnoj plaži iznad koje je veliko apartmansko naselje zbog kojeg je prije Domovinskog rata Nečujam bio jedno od najpoznatijih mjesta na Jadranu. Uvala ima osam draga: Bok Supetra, Šumpjivina, Podkamenica, Maslinica, Tiha, Bok od rata, Piškera i Supetar. U njima su manje kuće, brodovi i plaže.

Prvo što ćete uočiti u Nečujmu je velika šljunčana plaža sa bistrim morem i gusta borova šuma koja daje izvrstan hlad za vrijeme ljetnih vrućina. Priroda se pobrinula da je svaki dio ovog mjesta i uvala koje mu pripadaju pravi mali raj za kupanje i odmor.

plažaStaro apartmansko naselje krije se u gustoj borovoj šumi tik poviše plaže, a u sklopu naselja je i pansionski restoran, caffe bar, trgovina te igralište za djecu i teren za odbojku na pijesku. Osim starih apartmana, tu je i novo apartmansko naselje koje gostima pruža odlične uvjete smještaja u novim apartmanima sa predivnim pogledom na more i to sa uistinu prihvatljivim cijenama.

Ono što čini Nečujam kao idealnu destinaciju za obitelji sa djecom je i plitki bazen tik poviše plaže u kojem djeca bezopasno uživaju tijekom dana, dok stariji radije preferiraju kristalno čisto more tek nekoliko metara dalje. Na platou oko bazena održavaju se i večernja zbivanja u mjestu – od klasičnih tombola, nastupa dječjih plesnih skupina, karaoka, predstava pa do večernjih koncerata koje rado posjećuju i ostali mještani i gosti otoka, tako da vas u tople ljetne noći u Nečujmu uvode opušteni smijeh i pjesma.

U mjestu se smjestila i jedina zatvorena diskotekana otoku koja je zadržala obilježja pravih popularnih diskoteka – velike disco kugle, svjetlosni i dimni efekti, te odlična i opuštena zabava za mještane i goste sa svih dijelova otoka. Upravo tu su se desila mnoga prijateljstva i prve ljubavi pa gotovo da nema gosta ili mještanina koji nema posebna sjećanja na ovo mjesto.